Architectuur en de ins en outs van Circulaire Economie

woensdag 28 april 2021

 
Tijd
16:00 tot 17:30 uur
Inschrijfperiode
maandag 1 maart 2021 t/m dinsdag 27 april 2021
Locatie
Zoom-lezing
 

Lezing door Ir. M.J. (Maartje) van den Berg architect/adviseur

Maartje heeft in Delft architectuur gestudeerd en is bij verschillende werkgevers in dienst geweest voor ze in 2012 haar eigen bedrijf ‘Blossom’ startte.

In de architectuur is ze voorloper op gebied van circulaire economie en hoort bij de top 3 van circulaire ondernemers van de regio. Als circulaire ondernemer laat ze laagdrempelig zien hoe er verduurzaamd kan worden. Ze is systematisch bezig met circulair bouwen en doet dat op een inspirerende manier.

Circulaire economie is een systeem waarin de eindige grondstoffen niet worden uitgeput door reststoffen volledig opnieuw in te zetten.

Opdrachten zijn heel divers en komen van ontwikkelaars, kleine gemeentes, particulieren, industrie, Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer.

Als architecte is ze o.a. betrokken geweest bij de bouw van de gemeentehuizen van Brummen en Wageningen. Ook heeft ze voor Hogeschool Windesheim een interieur ontworpen met een meubilaire lijn die gemaakt is van afvalbuizen van de Wavin.
De kringloopwinkel blijft zitten met bedbodems/ lattenbodems. Daar kun je plafonds van maken. Ook gymzaal touwen kunnen hergebruikt worden.

Maartje roept ons op om na te denken wat we zelf kunnen doen om mee te werken aan een betere wereld. Hoe kun je waarde toevoegen.

Als ze de ruimte heeft, biedt ze werkervaringsplaatsen voor statushouders.

De straat waar ze woont in Assendorp is de eerste klimaatstraat in Zwolle met als motto:

‘Doe goed, ook in je eigen buurt’.

Coördinator van de Soccie is Lex van Gool

lexgool@gmail.com  

0653839580

 

 

Inschrijven
logo-dgs-3-klein

Klik op ons logo om terug te keren naar de home-page